2007-11-26

Färdigt

Äntligen färdigt! Min väska från stickstämman i somras är nu äntligen färdig. Den blev faktiskt riktigt bra tovad första gången, det ljusa är lite mindre tovat men helt okej.


I övrigt stickar jag strumpor för fullt! Mina styvsystrars barn ska få sockar i julklapp. Som tur är lärde jag min syster och sticka strumpor så vi kan dela på arbetet lite. Min styvmor får också ett par strumpor och de är klara. På Emelies sockor har jag väl gjort ca en tredjedel på andra sockan. Blir nog fördigt senast på stickcaféet på onsdag.


2007-11-20

Julklappar

Har i helgen stickat på de sockor som ska bli julklappar. Tidigare har jag bara sett Trekking sockgarn som blir svagt randigt, men som ni ser blir detta bara flammigt. Men det är fina färger så det blir bra ändå! Dessutom är det ju en fröjd att sticka med mina ebenholts stickor som bara blir skönare och skönare...


Utlovade en gissning på vem som kan vara min Hemlis och eftersom det senaste kortet var från Luleå har jag några kandidater, fast jag tror mest på den översta på listan. Fast det kanske är någon helt annan...


Evas rum
Aviga Och Räta skapelser
Britt-Marie Larsson
Jennies - en hobbyslöjdares dagbok
asassticksida

I helgen var jag och hälsade på min kära syster! Det var trevligt och dessutom fick jag mina födelsedagspresenter eftersom jag inte träffat min familj sen jag fyllde år. Jag fick jättefina blommor och krukor, ett fint kort och pengar. Pengarna ska gå till ny kaffebryggare, vattenkokare och brödrost. Alltså pengarna räcker inte till alla dessa nu men jag ska bara bestämma vad jag vill ha så kan jag önska mig mera i julklapp sen.

Jag tycker den här serien är så snygg, men man kanske tröttnar, och köper man så dyrt lär man inte kunna byta på länge.

2007-11-12

Hemlis2 paket


Äntligen fick jag mitt andra paket från min Hemlis. En tidning, ett kort, några julklappsetiketter, två garnnystan, ett brev med ledtrådar och två nystan garn. Mörkt grönt och julrött... kanske kan det bli något juligt? Tack så mycket min hemlis!
Lakritsen var jättegod, tog slut på ett litet kick. Jag ska analysera ledtrådarna så kanske jag vågar mig på en gissning sen... Men nu måste jag sova.

Färdigt

Utlovade lite bilder så här kommer det lite färdigt. För väskan återstår tovningen i tvättmaskinen.

Kompisens halsduk blev så här färgglad. Jag ska skicka på posten imorgon.
Mössan, i rätt storlek den här gången! Jag invigde den i morse då mitt hår fortfarande var fuktigt när det var dags att åka till jobbet. Faktiskt den första mössan på mycket länge jag satte på mig frivilligt. Det är roligare när man har ett helt set också.

2007-11-08

Underbara vänner!

Jag är så otroligt lyckligt lottad som har så underbara vänner! Idag kom Irene och hämtade mig och Mia utanför mitt jobb så åkte vi till Skoghall på stickcafé.




Jag hade inte träffat Irene sen jag fyllde år och hon hade med sig tre ljuvligt mjuka härvor strukturgarn i födelsedagspresent. Får bli något mysigt till sommaren! Så länge kan man klappa på det och njuta av färgerna. Tack snälla Irene!



I lördags på syfestivalen fick jag dessutom ett jättefint armband av Ulrika och hennes barn. Tack så mycket till er alla! Jag gillar det verkligen och har redan använt det flera gånger.

2007-11-06

Snabbt inlägg innan sängen

Snart är det dags att sova, men jag skriver i alla fall några rader...

Idag fick jag ett brev från posten. Jag har ett brev utan avsändare som är för lite frankerat. Kan det vara från min hemlis? Jag har betalat in idag så kanske hinner jag få paketet denna veckan. Jag är så nyfiken!

Igår hade jag en produktiv kväll; väskan är nu helt klar för tovning inklusive I-cord. Dessutom stickade jag färdigt en halsduk som påbörjades i söndags som jag lovat en kompis. Skickar den under veckan... Bilder kommer en annan dag.

Idag har jag då åter börjat på den lila baskern, eftersom den andra blev för liten gav jag bort den. Har nog inte visat halsduken och de matchande vantarna, men det fotade jag häromdagen så här kommer det.

Jag använde det till och med igår, men halsduken måste blockas innan jag använder mer eftersom den bara rullar ihop sig.

2007-11-04

Syfestival

Återigen detta fantastiska evenamang syfestivalen i Sollentuna! Jag åkte över dagen igår och Ulrika mötte upp på centralen och sen hade vi en alldeles underbar dag.

Jag hade kameran iväskan men glömde fota på plats. Har dock fotat alla inköp nu, så här kommer det:


Sockgarn, väska, bambustickor och mönster från opalgarn.se. Det turkosa nystanet ska tillsammans med ett tidigare inköpt Opal Feeling bli en babytröja.


Färger från Färgkraft, så jag kan leka lite själv. Är väldigt sugen på att färga eget sockgarn, så det blir det säkert bara jag köpt något garn som passar.


Mässprogrammet, Stickas sockhäfte, ett sjalsmönster från Stäket samt ett pälsgarn att använda till lejonman till tovade lejontofflor som jag bestämt att göra av det ullgarn jag fick av min Hemlis2. Från Stäket köpte jag också den sista presenten till min Hemlis, men den kan jag ju inte visa riktigt än.


Tvåtrådigt ullgarn och ett koftmönster från Ullcentrum, fär att kunna göra en "Fair Isle " inspirerad kofta. Har tänkt ett tag att använda ett melerat gran för att göra mönsterstickning, men vilket mönster jag ska göra vet jag inte. Har någon något tips, skriv gärna en kommentar.

Ska nog försöka improvisera lite och rita något eget. Själva koftmönstret är raglan så jag har tänkt mig att sticka allt på rundstickor och sen klippa upp mitt fram och sticka knäppkanterna.

Jag har dock ett annat koftprojekt till mig själv på gång, så det dröjer nog innan detta påbörjas.

Förutom allt detta fanns ju flera olika försäljare av multifärgat sjalsgarn, som var väldigt lockande... Men jag har rätt mycket sånt garn hemma så jag får väl göra av med lite sånt istället.