2008-04-28

Blockar Clapotis

Har just tillbringat en dryg halvtimme på mitt badrumsgolv och försökt spänna upp min nytvättade Clapotis. Har vridit upp golvvärmen lite så att den ska vara torr till imorgon då jag ska på stickcafé.

Jag är mycket nöjd med mina "blocking wires" som Mia köpte på Marias Garn och jag fick på Syfestivalen. Nu gick det lätt att få långsidorna raka och fina.

Tror att den blir lagom stor. Jag gillade verkligen att sticka den i tunt Lace garn, enda nackdelen som jag skrivit tidigare var att de släppta maskorna inte löpte själva. Men jag tror definitivt det var värt besväret.

2008-04-24

Inga bilder...

Fortsätter att sticka Clapotis, men det syns inte någon skillnad så det blir inga nya bilder.

I övrigt håller vi på att planera och förbereda stickstämma så det tar lite tid. Det finns inte så många platser kvar, så se till att anmäla er här om ni är intresserade!

Jag njuter också av att solen och våren har kommit! Rabarbern har kommit och den ljuvliga rosen har överlevt vintern i mitt kallförråd och börjar skjuta massor av skott när den fått komma ut under lite säckväv som skydd för den skarpa solen.

2008-04-19

Stockholm

Jag har haft en mysig vecka i Stockholm, träffat vänner, gått på kurser och bott på hotell. Men sov superskönt inatt när jag kommit hem till min egen säng.

Måste visa upp resultatet efter veckan; bilstickningen var det egenfärgade sockgarnet som ska bli en kofta.

Påsvirkningskurs hos Maria gav början på en liten påse med stjärnor. Fortsatte till sent efter jag kommit tillbaka till hotellet.
Kunde ju inte komma till Stockholm och favoritbutiken utan att köpa något garn; mullbärssilket var bara superunderbart! Jag ville ha alla färger, men behärskade mig och valde en härva och en ebenholz rundsticka som jag behöver när jag gjort klart nederkanten på koftan.

Sen har jag hunnit några varv på Clapotisen också. Får koncentrera mig på den ett tag nu, den var bara inte lämplig som bilstickning.

2008-04-16

Stickstämma i Värmland

Vi ska ha stickstämma på Hammarö i år igen. För merr information och anmälan se här. Man måste inte vara medlem i Sticka!.

Ikväll är det virkkurs på Marias Garn. Det ska bli kul!

2008-04-12

Provstickning

Jag följde Irenes råd och gjorde en provstickning av garnet. Jag blev nöjd och det blev inte rörigt som jag var rädd för utan det harmonierar ganska bra.Så nu ska jag nysta och göra en riktig provlapp för att se vilka stickor jag ska använda. Sen ska jag nog varva med två nystan samtidigt eftersom härvorna inte är exakt lika färgade.

2008-04-11

Lyx

Satt kvar på jobbet lite senare idag och blev alldeles lycklig! Fick ett mail från Maria att jag får plats på påsvirkningskursen nästa vecka.

Jag anmälde mig så fort jag fick reda på att jag skulle gå en jobbrelaterad kurs på dagtid i Stockholm samma vecka som Maria hade sin kurs, men då var det fullt. Men nu fick jag plats! Jippi! Helgen kunde inte ha börjat bättre!

Det blir väldigt lyxigt med två kurser samma vecka, den ena jobbrelaterad och den andra privat. Får packa i helgen så jag får med mig alla nödvändigheter... garn, stickor, virknålar och mönster.

Så nästa vecka blir det nog inga blogguppdateringar, men förhoppningsvis kommer jag hem full av nya intryck och kanske foton.

Garnet, hjälp!!!

Kom hem sent igår efter bowling och middag med jobbet. Det var mycket trevligt men lite hårt att kliva upp i morse.

HJÄLP!!! Måste visa upp garnet jag färgade till koftan; ska jag använda som det är eller ska jag försöka göra enhetligare och färga över allt i en svagt lila ton? Jag tror att färgerna är rätt likt verkligheten på det här fotot.
Min Clapotis ökar, vill bara komma till ett nytt varv där man får släppa en maska. Jag är jättenöjd med garnvalet även om färgerna inte stämmer riktigt på bilden. Det som ser turkost ut är mera smaragdgrönt.
En nackdel med garnet är att det tovar sig lite så man får försiktigt lossa varje maska när man släpper, den löper inte själv... Men garnet är jättemjukt och mysigt och den kommer säkert att bli skön att använda.

2008-04-10

Färgat garn

Igår färgade jag sockgarn till min kofta. Färgerna är fina men kanske blir det för rörigt, fungerar på att färga över allt med en svagt lila ton för att få lite enhetligare...

Kommer kanske bild på hur garnet ser ut ikväll om jag inte kommer hem för sent.

Det är fantastiskt roligt att färga i alla fall!

2008-04-06

Underbar helg

Jag har haft en underbar helg i Göteborg hos Ulrika. På fredagen åt vi kinamat och satt i soffan och stickade. Jag stickade på strumporna i sockklubben, vilket var bra eftersom jag fick det nya mönstret och garnet i torsdags. På lördag klev vi upp ganska tidigt och åkte bussar, spårvagn och färjor för att komma ut till Grötö! Det var så mysigt att träffa alla, klappa på garn och sticka. Det fanns många andra bloggare på plats, många jag kände igen, men säkert många jag inte kände igen också...

Jag kunde inte heller motstå två härvor Lucca Fino och ett läckert bandgarn från Deisy Design som fick följa med hem.

Dessutom träffade vi ju Mia som beställt garn åt oss från Handpaintedyarn.com. Jag fick mina sex härvor underbart lace-garn.


En härva håller nu på att bli en Clapotis. Snart kan jag börja släppa maskor...

2008-04-02

Bok

När jag såg att det skulle komma en ny bok More Big Girl Knits, var jag bara tvungen att lägga in en bevakning på AdLibris. Så när jag fick mailet var jag bara tvungen att beställa och genast har jag massor av projekt jag vill göra. Tröjan på framsidan var snygg!
Jag hade redan den första boken och jag har gjort flera saker ur den och kan tänka mig fler, så det kändes inte så vågat att köpa den nya osedd.

Jag blev verkligen inte besviken och efter att ha skummat den lite snabbt har jag flera önskeprojekt. Tog några exempelbilder, men det finns fler...

Den här koftan i a-form med flätor bara måste jag göra! Men då måste jag ha något bra garn också...
Den här tyckte jag också mycket om, enkel men ändå effektfull. Jag gillar verkligen längre koftor!

Den här var snygg med lite mönster och två färger.

Den här var snygg, kanske kan det bli av någon av härvorna lace-garn från handpainted yarn.

Den här var också trevlig. Kan jag tänka mig i något snyggt bomullsgarn. Kanske kan det bli av garnet jag fick från min kompis förra sommaren, jag fick mönster med garnet men jag gillar nog denna bättre. Får kolla om det kan räcka...

Boken kommer med till Skoghall imorgon och troligtvis till Grötö också ifall någon vill inspektera.

Fina gåvor...

Här kommer fina bilder på det jag fick i påsk från Ulrika och hennes barn.

Det här fina garnet hade Ulrika gjort själv och eftersom jag vet att hon själv inte gillar brunt, valde jag det. Fast jag tyckte att det var jättefint också förstås!

Sen fick jag istället för påskägg den här fina krukan med plantering. Bilden är inte lysande men det är påskliljor och i mitten en jättefin blomma i gult och vinrött som ser ut som gullviva.

Jag längtar till fredag då jag får träffa dem allihop igen!