2008-06-29

Kalashelg!

Irene och jag har i helgen varit i Göteborg och firat Ulrika. Vi hade supermysigt och äntligen kan jag visa vad jag hållit på med senaste tiden!

Jag har stickat på en sjal som Ulrika fått i födelsedagspresent. Här låg den på blockning innan avresan.
Och en detaljbild på mönstret. Sjalen är stickad i entrådigt ullgarn från Ullcentrum och mönstret fick man med ett nummer av Simply knitting.
Som synes är sjalen ganska stor för här är vi alla tre under sjalen!

Födelsedagsbarnet självt fastnade också på bild, tyvärr lite suddigt!
Hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen!

2008-06-24

Toppenmåndag!

Kan det bli bättre? Komma hem från jobbet och hitta en avi om paket härifrån.

Åkte snabbt och hämtade det och packade upp ljuvligheterna. Sen kom Barbro och Maria och hämtade sitt garn från Växbo Lin och vi satt och stickade och fikade till klockan var efter tio.

Maria hade med sig en underbar bukett som doftar ljuvligt i hela lägenheten! Tack så mycket!
Verkligen så bra som en måndag efter jobbet någonsin kan bli!

2008-06-21

Hemma igen

Ja, egentligen har jag väl varit hemma sen i onsdags kväll... Det har bara inte blivit av att uppdatera.

Har nu i alla fall fotat de inköp som jag gjorde till mig själv i Växbo. Hade kunnat köpa massor mer, men jag har ju lite garn sen förut också!

Det ljusblå ska bli en tunika med det ljusblå jag redan har. Ska sticka i dubbelt garn för att slippa för tunna stickor. Det lila har jag ingen plan för riktigt än, men jag skulle vilja ha en Clapotis i lin.

Efter besöket hos pappa hade jag möten i Gävle för jobbet och efter första mötet hade jag lite tid att gå på stan. Fantastiskt nog såg jag nästan på en gång en garnaffär och den kunde jag ju inte motstå! Gick in och hittade Fabel i den nya färg som jag varit nyfiken på sen jag såg den på hemsidan. Så två nystan fick följa med hem, ska kanske bli något inför stickstämman i sommar.
Jag glömde visst fota men jag fick hem ofärgat sockgarn som jag beställt från Tyskland tillsammans med saker till stickstämman. Nu har jag i alla fall nio härvor ofärgad Opal som jag kan leka med! Blir nog kanske till och med färgning idag, jag skulle vilja prova att göra "längre" härvor så jag kan få lite självrandande garn.

2008-06-13

Tunika packad och klar...

Sydde precis i knapparna i tunikan innan jag lade ner den i väskan. Ska ut och resa några dagar.

Ska bland annat hem till pappa och det vackraste landskap jag vet om sommaren Hälsingland. Jag kommer till exempel att komma hit och köpa av deras ljuvliga lingarn. Har fått med mig beställningar från flera vänner så det är tur att jag ska bilen!

Får se vilken väg jag tar norrut, ska prova min nya GPS så vi får se vilken väg den väljer! Pappa har bara modem till sin dator så det blir nog inga uppdateringar förrän jag är hemma igen.

Ha det bra alla!

2008-06-09

Tunika

Har sytt på tunikan i helgen. På grund av värmen har det dock inte varit så intensivt.

Men nu är det inte så mycket kvar; knapphål på axlarna, isyning av knappar samt fållen nertill. Är mycket nöjd med knapparna som jag köpte utan att ha tyget med mig! Knapparna på axlarna är större än de för fickorna.

Stickningen har helt legat nere, har inte orkat ha den varma yllekoftan i knät i den här värmen. Men det ska ju tydligen bli svalare och det ser jag faktiskt fram emot!

Imorgon blir det en tur till stickcafé innan jag åker hem och tittar på fotboll.

2008-06-06

Nationaldagsaktiviteter

Igår var det stickcafé i Skoghall. Innan det var jag i en affär i Bergvik och letade en ny väska. Såg bland annat såna här.

Då kom jag på att Maria hade ett jättesnyggt tyg som jag skulle kunna göra en liknande väska, med lite mer fack och kanske dragkedja.
Sagt och gjort jag åkte till Skoghall och köpte tyg till väska och en tunika som Maria hade på Tassemârten som jag gillade så mycket! Jag fick till och med låna mönstret! Så dagens planer om jag orkar i värmen är att påbörja tunikan.
Jag har ätit färskpotatis och sill till lunch för första gången i år. Det var mycket gott och jag satt ute under parasollet och åt.

2008-06-04

Inköp

Kom på att jag inte visat upp mitt senaste inköp! Jag handlade lite på Adlibris...
Sen måste jag visa lite av det fina på min uteplats! Den fina rosen jag fick av Ulrika och barnen förra sommaren blommar igen. Förra året blommade den bara hur mycket som helst så jag hoppas på repris!
Min clematis som också övervintrat i mitt förråd. Första blomman som slagit ut och massor med knoppar.
Nytt innehåll i den här krukan som jag fick i påsk. Nu är det vit blomstertobak och lilarosa hänglobelia.