2009-07-05

Blocka sjal

Nu har jag krupit omkring på golvet och blockat Icarus-sjalen. Den blev tillräckligt stor som jag trodde. Det är otroligt vad mycket det töjer sig när garnet är blött.
Ute regnar det och det känns mycket skönt!
Igår blev jag bjuden till Irene på mat och stickning. Jag virkade dock på min sjal, börjar dock tro att jag har för lite garn... Sa det och då gick Irene och hämtade två härvor av samma garn som jag fick! Helt otroligt, du är så snäll Irene! Tack så fantastiskt mycket! Ska tänka på hur jag ska kunna återgälda dig.
Helt plötsligt har jag garn att färdigställa den virkade sjalen och dessutom kan jag sticka en. Kan kanske bli en Revontuli-huivi/Norrsken. Hittade en engelsk översättning häromdagen, kommer dock inte ihåg var... Tur att jag sparade PDF:en.

3 kommentarer:

Ingalill sa...

Tonys sjal blir jättesnygg! Hur mycket garn beräknar du att det skall gå åt för att få den färdig? Blir väldigt sugen på att virka en i just det garnet... har tänkt virkat sjalen men varit osäker på vilket garn jag skall välja.

stickveronica sa...

Skulle tro att det går ca 1,5 hg. Jag använder virknål 3.5, men skulle jag göra om den skulle jag nog gå upp till 4 eller 4.5. Jag vill inte ha den så kompakt som Tonys är.

Irene sa...

Varsågod Veronica.Kul agarnet kommer till användning.
Kram Irene