2009-12-19

Äntligen!

Äntligen är det snart jul och lite extra ledigt! Den här hösten/vintern har varit mycket intensiv på jobbet och fritiden. Dessutom har jag varit förkyld nu ett antal veckor och det vill aldrig ge med sig.

Jag har varit i Stockholm och gått på kurs och naturligtvis besökt min favoritbutik Marias Garn. Mitt besök sammanföll med vernissagen för Ivar Asplunds tröjor och de var verkligen vackra! Naturligtvis köpte jag garn hos Maria, men eftersom en del var julklappar kan jag inte visa här än. Jag köpte i alla fall en härva sockgarn som Maria färgat själv, lila naturligtvis.

Förra helgen hade jag besöka av släkten, pappa och syskon med respektive och min lille brorson. Det var fantastiskt kul att träffa dem och att se lille Lukas för första gången. Visst är han ljuvlig?

När jag orkar sticka stickar jag på mosters sjal. Hoppas att bli klar till nyår, men det är långt runt sjalen.
Min enklare "ta-med-stickning" är sockorna som ska ges till en kille i Stockholm. Hans bror fick ett par när jag besökte dem men jag hade inga i rätt storlek till lillebror. Har inte så mycket kvar så jag kan nog skicka dem snart...

3 kommentarer:

carina sa...

Vilka underbara sjalar. Hur är spetsstickning i kid silk? Ska du med till Grötö nästa år?

Inger sa...

Det bästa man har placerar man på bordet.först tyckte jag det såg ut som han hade gloria,men det var visst något annat.God Jul!

stickveronica sa...

Man bör göra rätt om man ska sticka spets i Drops Kid-Silk, det luddar ihop så det är svårt att riva upp. Dessutom luddar det enormt, jag blir alldeles luden när jag stickar.

Hade planerat att åka till Grötö, men nu ska jobbet på konferens just då. Så jag får se hur det blir.