2007-11-06

Snabbt inlägg innan sängen

Snart är det dags att sova, men jag skriver i alla fall några rader...

Idag fick jag ett brev från posten. Jag har ett brev utan avsändare som är för lite frankerat. Kan det vara från min hemlis? Jag har betalat in idag så kanske hinner jag få paketet denna veckan. Jag är så nyfiken!

Igår hade jag en produktiv kväll; väskan är nu helt klar för tovning inklusive I-cord. Dessutom stickade jag färdigt en halsduk som påbörjades i söndags som jag lovat en kompis. Skickar den under veckan... Bilder kommer en annan dag.

Idag har jag då åter börjat på den lila baskern, eftersom den andra blev för liten gav jag bort den. Har nog inte visat halsduken och de matchande vantarna, men det fotade jag häromdagen så här kommer det.

Jag använde det till och med igår, men halsduken måste blockas innan jag använder mer eftersom den bara rullar ihop sig.

3 kommentarer:

Frida sa...

Hej!Är nybörjare och undrar bara vad I-cord är förnågot? Frågar man inte får man inget veta!
Verkar väldigt inspirerande sida annars. mvh Frida

stickveronica sa...

I-cord är ett långt "snöre" man stickar på två strumpstickor med kanske fem maskor. Man vänder aldrig på stickan, utan när du stickat klart ett varv skjuter du maskorna till början av stickan och låter garnet gå på baksidan av stickningen när du börjar nästa varv. Du får dra åt lite för att det ska bli snyggt!
Sen kan man som jag ska till exempel använda till handtag på en väska. Söker du via google på I-cord kan du få många bra beskrivningar, till och med med bilder, om min förklaring är svår att förstå.

Frida sa...

Tack så mycket! har varit o köpt garn i dag till en mössa, bebismössa och tovade innetofflor. Längtar efter att få börja på allt, men försöker att inte göra för mycket olika på en gång. Har redan benvärmare o ett tovat mobilfodral på gång =)