2011-09-01

Pågående projekt

Jag vet inte hur det kommer sig, men jag känner att jag är ute i god tid för en gångs skull.

Julklapp till lillebror är mer än hälften gjort. Han ska få sockor för första gången sen han var liten, nu är han inte så liten längre med skostorlek 45. Jag tror aldrig att jag fått så mycket beröm för färgen på ett par sockor någon gång som för de här. Garnet köpte jag på syfestivalen i Borås för något år sen.Mitt andra pågående jobb är en tröja som jag fick beställning på i påskas.

En liten kille som är en av mina favoriter som just fyllt sex år frågade: Hur lång tid tar det att sticka en tröja till mej egentligen? Om du börjar när det blir kallt ute så borde den vara färdig till jul? Den ska vara svart med monster på i alla andra färger.

En sån förfrågan kunde jag ju inte motstå! Så nu har jag ritat mönster på monster, köpt och fått sockgarn i olika färger och igår började jag på resåren. Jag kommer att träffa mottagaren snart och jag vet inte om han ska få se den innan den är färdig men jag lär ju få frågan hur det går. Han kollade status i somras när jag träffade honom också.

2 kommentarer:

Julia sa...

Förra julaftonskvällen satt jag och stickade färdigt en julklapp. Jag hade hunnit sticka en socka som jag slog in och lade under granen, den andra delades ut dagen efter.. :)

Sunna sa...

vilken häftig tröja det verkar bli, ska bli spännande
att se den färdig, sockgarnet är verkligen snyggt